Diesis

Diesis

Akoestische wandgordijn

Akoestiek verbeteren met stijl en elegantie

Met Diesis en Bemolle heeft de wereldvermaarde ontwerpstudio Atelier Mendini een nieuw en spraakmakend hoofdstuk toegevoegd aan de succesvolle Snowsound® collectie. De producten maken gebruik van een nieuwe technologie; Snowsound-Fiber. Het weefsel van polyester heeft ongekende akoestische eigenschappen in combinatie met de wijze waarop de stof aan het stalen frame is opgehangen. De golving en valling van het gedrappeerde doek is met behulp van computermodellen en akoestische berekeningen tot stand gekomen. Het hoge absorbtie vermogen wordt bereikt dankzij de combinatie van vorm en vezels. Diesis en Bemolle zijn meer dan een akoestische oplossing, het zijn esthetisch hoogstaande design objecten met een aanzienlijke toegevoegde waarde.

Interactie tussen stof en design

Diesis

Zowel vrijstaand als hangend, aan een staalkabel, toepasbaar. Iedere vouw en elke kromming zijn zorgvuldig ontworpen en berekend voor maximale absorbtie.

Bemolle

De akoestische panelen hebben imposante afmetingen; 105 x 240 cm. Het aan de muur te monteren frame, waaraan het doek wordt opgehangen, is 25 cm. diep.

Hoogstaande technologie en akoestische prestaties

De gepatenteerde Snowfiber technologie staat garant voor een hoge geluidsabsorptie, in het bijzonder voor de spraakfrequenties. De wijze waarop het doek op het frame gedrappeerd is zorgt ervoor dat het oppervlak meervoudig geluidsabsorberend is.

Diesis en Bemolle worden veelal toegepast in representatieve ruimtes zoals directiekamers, restaurants, hotel lobbies, vergaderruimtes en kantooromgevingen, maar kunnen ook in de thuisomgeving uw akoestiek verbeteren. De uitzonderlijk hoge geluiddempende werking is uitvoerig getest en aangetoond in het laboratorium voor akoestiek verbonden aan de universiteit van Ferrara in Italië. De testresultaten zijn op verzoek beschikbaar.

Het Snowfiber systeem is zeer flexibel en biedt voor veel situaties een passende oplossing. Bekijk de mogelijkheden en uitvoeringen, of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Diesis en Bemolle hebben het Greenguard certificaat verkregen omdat ze voldoen aan de strenge eisen voor chemische uitstoot.

Benieuwd naar de prestaties?
U bent van harte welkom in de showroom, maar wij komen ook graag bij u langs voor een advies op maat.

  • Flexibele montagemogelijkheden
  • Zeer hoog absorptievermogen
  • Kleurechte Trevira CS bekleding
  • Multifunctioneel toepasbaar
  • Licht van gewicht
  • Hoogwaardig materiaal
  • Wasbaar tot 60º
  • 100% gif en allergie vrij
  • Brandwerend
  • Volledig recyclebaar

Uitvoeringen

Diesis en Bemolle zijn gebaseerd op de Snowsound-Fiber technologie. Het doek is vervaardigd van polyester vezels en is leverbaar in 3 kleuren, wit, rood en taupe. Het doek van Diesis heeft een oppervlak van 5,6 m2 en Bemolle bevat 6,5 m2 doek.

Snowsound-Fiber is uitvoerig getest conform de voorwaarden van en norm van UNI EN ISO 354. In de grafieken hierboven (links Diesis en rechts Bemolle) ziet u horizontaal de frekwentie weergegeven en vertikaal de equivalent voor geluidsabsorbtie weergegeven in m2. De waarde uit de grafiek dient als volgt te worden geïnterpreteerd: in de grafiek van Diesis ziet u dat de rode lijn bij 1000 HZ op 2,4 staat. Hiermee wordt bedoeld dat het product Diesis bij een frekwentie van 1000 Hz overeenkomt met 2,4 m2 van een materiaal met 100% absorberend vermogen. In onze calculatie tool kunnen wij calculeren hoeveel m2 absorberend materiaal er nodig is om in een specifieke ruimte de nagalmtijd te reduceren tot een bepaald niveau. Aan de hand van deze uitkomst kunnen wij vervolgens bepalen hoeveel Snowsound-Fiber producten er nodig zijn om het gewenste resultaat te realiseren.

Kom alles te weten over Diesis en Bemolle

Downloads

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!