Palio

Palio

Een akoestisch 'wandkleed'

De Palio akoestische wandpanelen zijn eenvoudig demonteerbaar en wasbaar. Het doek is gebaseerd op de Snowsound-Fiber technologie, het polyester weefsel heeft in combinatie met de wijze waarop het wordt gemonteerd ongekende geluidabsorberende eigenschappen. Met Palio zijn wij gegarandeerd in staat om akoestische problemen, zoals nagalm en slechte spraakverstaanbaarheid, op een stijlvolle en elegante wijze op te lossen.

Regelbare geluidabsorptie

De Palio wandpanelen zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 120 x 120 cm. en 120 x 240 cm. met een absorberend oppervalk van respectievelijk 1,44 m2 en 2,88 m2.
De montage aan de wand geschied middels een set verchroomde steunen die leverbaar zijn in drie lengte maten: 11,5 cm., 16,5 cm. en 21,5 cm. Aan de steun van 16,5 cm. kunnen twee doeken worden gehangen en aan de langste steun zelfs drie. Hierdoor zijn we in staat om met Palio het absorptie niveau aan te passen aan de specifieke behoefte van de ruimte waarin het is toegepast.

Hoogstaande technologie en akoestische prestaties

De gepatenteerde Snowfiber technologie staat garant voor een hoge geluidsabsorptie, in het bijzonder voor de spraakfrequenties. De wijze waarop het doek in combinatie met de steunen aan de wand is gemonteerd zorgt ervoor dat het oppervlak meervoudig geluidsabsorberend is.

Palio wordt veelal toegepast in representatieve ruimtes zoals directiekamers, restaurants, hotel lobbies, vergaderruimtes en kantooromgevingen, maar kunnen ook in de thuisomgeving uw akoestiek verbeteren. De uitzonderlijk hoge geluiddempende werking is uitvoerig getest en aangetoond in het laboratorium voor akoestiek verbonden aan de universiteit van Ferrara in Italië. De testresultaten zijn op verzoek beschikbaar.

Het Snowfiber systeem is zeer flexibel en biedt voor veel situaties een passende oplossing. Bekijk de mogelijkheden en uitvoeringen, of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Palio heeft het Greenguard certificaat verkregen omdat het voldoet aan de strenge eisen voor chemische uitstoot.

Benieuwd naar de prestaties?
U bent van harte welkom in de showroom, maar wij komen ook graag bij u langs voor een advies op maat.

  • Flexibele montagemogelijkheden
  • Zeer hoog absorptievermogen
  • Kleurechte Trevira CS bekleding
  • Multifunctioneel toepasbaar
  • Licht van gewicht
  • Hoogwaardig materiaal
  • Wasbaar tot 60º
  • 100% gif en allergie vrij
  • Brandwerend
  • Volledig recyclebaar

Uitvoeringen

Palio is gebaseerd op de Snowsound-Fiber technologie. Het doek is vervaardigd van polyester vezels. Evenals de stiksels en het klittenband waarmee het doek aan het frame wordt bevestigd. Doordat het doek hierdoor slechts uit één grondstof bestaat is het 100% recyclebaar.

Palio is leverbaar in 5 kleuren, wit, zilver grijs, beige, taupe en rood.

0001 white
8004 silver grey
1008 beige
2005 taupe
4027 red

Absorptiewaarde enkelvoudig

Snowsound-Fiber is uitvoerig getest conform de voorwaarden van en norm van UNI EN ISO 354. In de grafieken hieronder (links voor het paneel van 240 x 120 cm. en rechts voor het paneel van 120 x 120 cm.) ziet u horizontaal de frekwentie weergegeven en vertikaal de equivalent voor geluidsabsorbtie weergegeven in m2. De waarde uit de grafiek dient als volgt te worden geïnterpreteerd: in de grafiek links ziet u dat de blauwe lijn bij 1000 HZ op 2,5 staat. Hiermee wordt bedoeld dat het product Palio 240 x 120 cm. bij een frekwentie van 1000 Hz overeenkomt met 2,5 m2 van een materiaal met 100% absorberend vermogen. In onze calculatie tool kunnen wij calculeren hoeveel m2 absorberend materiaal er nodig is om in een specifieke ruimte de nagalmtijd te reduceren tot een bepaald niveau. Aan de hand van deze uitkomst kunnen wij vervolgens bepalen hoeveel Snowsound-Fiber producten er nodig zijn om het gewenste resultaat te realiseren.

Palio 7SFA1224 - ....

Snowsound-Fiber akoestisch paneel van 240 x 120 cm. op een afstand van 11,5 cm. van de muur gemonteerd.

Palio 7SFA1212 - ....

Snowsound-Fiber akoestisch paneel van 120 x 120 cm. op een afstand van 11,5 cm. van de muur gemonteerd.

Absorptiewaarde dubbelvoudig

In de grafiek hieronder staan de resulaten van de metingen weergegeven van een situatie met 2 Palio panelen van 240 x 120 cm. voor elkaar. In de schematische tekeningen hier rechtsonder ziet u hierop 4 variaties waarbij de afstand van de panelen tot de wand (en in rode variant ook onderling) verschilt. In de grafiek is te zien dat deze monatge verschillen ook leiden tot vercshil in absorberend vermogen. Horizontaal is de frekwentie weergegeven en vertikaal de equivalent voor geluidsabsorbtie weergegeven in m2. De waarde uit de grafiek dient als volgt te worden geïnterpreteerd: in de grafiek ziet u dat de rode lijn bij 1000 HZ op 3 staat. Hiermee wordt bedoeld dat de met de rode stip weergegeven Palio configuratie bij een frekwentie van 1000 Hz overeenkomt met 3 m2 van een materiaal met 100% absorberend vermogen. In onze calculatie tool kunnen wij calculeren hoeveel m2 absorberend materiaal er nodig is om in een specifieke ruimte de nagalmtijd te reduceren tot een bepaald niveau. Aan de hand van deze uitkomst kunnen wij vervolgens bepalen hoeveel Snowsound-Fiber producten er nodig zijn om het gewenste resultaat te realiseren. In het productoverzicht van Palio bij downloads treft u alle meetresultaten aan.

Kom alles te weten over Palio akoestisch wandkleed

Downloads

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!