Baffle

Baffle

Akoestische panelen

Verbeter de akoestiek in grote ruimten met Baffle

Een van de meest doeltreffende oplossingen voor akoestiek verbetering van grote ruimten is het gebruik van akoestische baffles. De geluidsabsorberende baflles van Snowsound® verbeteren gegarandeerd het akoestische klimaat doordat zij de hinderlijke galm aanzienlijk reduceren. Baffle is uitermate geschikt voor gebruik in kantoren, scholen, winkels en publieke gebouwen. Wij adviseren u graag!
Baffle
heeft het Greenguard certificaat verkregen omdat het voldoet aan de strenge eisen voor chemische uitstoot.

Flexibel door maximale verstelbaarheid

Klempositie variabel

De positie van de paneelklem is variabel: eventuele leidingen of lichtpunten op het plafond zijn hierdoor minder bepalend.

Hoogteverstelbaar

De staalkabel heeft een lengte van 400cm. en kan aan de kabelklem eenvoudig op de juiste hoogte worden gepositioneerd.

Horizontaal of vertikaal

De akoestische panelen zijn rondom strak afgewerkt zonder montagepunten en zijn hierdoor zowel horizontaal als vertikaal te gebruiken.

Ongeëvenaarde technologie en veelzijdigheid

Het gepatenteerde Snowsound® systeem staat garant voor een hoge geluidsabsorptie, in het bijzonder voor de spraakfrequenties. Dankzij de naadloze afwerking is 100% van het oppervlak geluidsabsorberend aan beide zijden.

De Baffle akoestische panelen worden toegepast in ruimtes met hoge plafonds zoals onder andere winkelcentra, theaters, hotel lobbies, showrooms en kantooromgevingen. De geluidsdempende werking is uitvoerig getest en aangetoond in het laboratorium voor akoestiek verbonden aan de universiteit van Ferrara in Italië.

Het Snowsound® Baffle systeem is zeer flexibel en biedt voor veel situaties een passende oplossing. Bekijk de vele uitvoeringen en bevestigingsmogelijkheden, of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. U bent van harte welkom in de showroom, maar we komen ook graag bij u langs om een maatwerk advies te verzorgen. Met enkele akoestische panelen kunnen wij bij u ook, in een daarvoor geschikte ruimte, een test uitvoeren zodat u met eigen oren kunt ervaren waarom wij zo enthousiast zijn over de producten van Snowsound®.

German Design Award Winner 2016

Marc Sadler ontwierp voor Caimi Brevetti de Baffle akoestische panelen en won hiermee de prestigieuze German Design Award 2016 in de categorie 'excellent product design - building and elements'. Volgens het juryrapport is Baffle een wonderschoon en flexibel systeem met een museaal karakter, niet in de laatste plaats door het ophangsysteem.

  • Flexibele montagemogelijkheden
  • Zeer hoog absorptievermogen
  • Kleurechte Trevira CS bekleding
  • Multifunctioneel toepasbaar
  • Paneeldikte slechts 35mm
  • Licht van gewicht
  • Hoogwaardig materiaal
  • 100% gif en allergie vrij
  • Brandwerend
  • Volledig recyclebaar

Meer dan uitstekende testresultaten

De Snowsound® akoestische panelen zijn op 2 manieren getest op de absorbtiewaarde:
buis van Kundt - de resultaten hiervan zijn hiernaast weergegeven in de grafiek met waarden van maximaal 100%.
galmkamer - de resultaten hiervan worden weergeven in een getal genaamd de absorbtiecoëfficient.
Een uitgebreide uitleg hierover treft u aan op de pagina prestaties.
Frequentie (Hz) 125 250 500 1250 2000 4000
Absorbtie (%)
UNI EN ISO 10534-2
 10  26  55   94   89   70

Absorbtie αs
UNI EN ISO 354

0,16  0,6 1,08 1,18 1,21  1,2

De bovenstaande tabel laat het absorbtievermogen van Snowsound® zien in procenten en in getal (alfa: geluidsabsorbtiecoëfficient) zien bij verschillende frequenties. De eerste gemeten met de buis van Kundt en de tweede in de nagalmkamer.

Kom alles te weten over Baffle akoestische panelen

Downloads

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!