Clasp Divider

Akoestische gordijn

Akoestiek verbeteren met stijl en elegantie

Bij Clasp Divider is het uitgangspunt de hoogwaardige akoestische weefsels van Snowsound-Fiber. De stof kan op verschillende manieren aan stalen roeden worden opgehangen. Het weefsel van polyester heeft ongekende akoestische eigenschappen in combinatie met de wijze waarop de stof aan het stalen frame is opgehangen. De golving en valling van het gedrappeerde doek is met behulp van computermodellen en akoestische berekeningen tot stand gekomen. Het hoge absorbtie vermogen wordt bereikt dankzij de combinatie van vorm en vezels. Clasp Divider is meer dan een akoestische oplossing, het ziin esthetisch hoogstaande design objecten met een aanzienlijke toegevoegde waarde.

Samenspel tussen stof en design

Clasp Divider

Clasp Divider

Bij deze toepassing is het doek geplooid en hangt het aan een roede met staalkabels aan het plafond.

Clasp Divider

Koppelsteun haaks

Haakse koppelsteun dat met staalkabels aan het plafond worden gemonteerd. Met de steunen worden staalkabels meegeleverd met een lengte van 390 cm. 

Clasp Divider

Koppelsteun recht

Rechte koppelsteun dat met staalkabels aan het plafond worden gemonteerd. Met de steunen worden staalkabels meegeleverd met een lengte van 390 cm. 

Clasp Divider

Eindsteun

Eindsteun dat met staalkabels aan het plafond worden gemonteerd. 

Hoogstaande technologie en akoestische prestaties

De gepatenteerde Snowfiber technologie staat garant voor een hoge geluidsabsorptie, in het bijzonder voor de spraakfrequenties. De wijze waarop het doek op het frame gedrappeerd is zorgt ervoor dat het oppervlak meervoudig geluidsabsorberend is.

patentClasp Divider wordt veelal toegepast in representatieve ruimtes zoals directiekamers, restaurants, hotel lobbies, vergaderruimtes en kantooromgevingen, maar kunnen ook in de thuisomgeving uw akoestiek verbeteren. De uitzonderlijk hoge geluiddempende werking is uitvoerig getest en aangetoond in het laboratorium voor akoestiek verbonden aan de universiteit van Ferrara in Italië. De testresultaten zijn op verzoek beschikbaar.

Greenguard GoldHet Snowfiber systeem is zeer flexibel en biedt voor veel situaties een passende oplossing. Bekijk de mogelijkheden en uitvoeringen, of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Clasp Divider heeft het Greenguard certificaat verkregen omdat ze voldoen aan de strenge eisen voor chemische uitstoot.

Benieuwd naar de prestaties?
U bent van harte welkom in de showroom, maar wij komen ook graag bij u langs voor een advies op maat.

  • Flexibele montagemogelijkheden
  • Zeer hoog absorptievermogen
  • Kleurechte Trevira CS bekleding
  • Multifunctioneel toepasbaar
  • Licht van gewicht
  • Hoogwaardig materiaal
  • Wasbaar tot 60º
  • 100% gif en allergie vrij
  • Brandwerend
  • Volledig recyclebaar

Grafieken Snowsound-Fiber 3

Clasp maakt standaard gebruik van de stof Fiber 3 Melange gebaseerd op de Snowsound-Fiber technologie. Uiteraard kunt u ook andere stoffen uit de Fiber collectie of een 'eigen' stof toepassen in combinatie met de Clasp fournituren. Van het standaard Clasp leveringsprogramma met de Fiber 3 Melange stof treft u hieronder enkele grafieken aan met testresultaten.


Toepassing plooigordijn, D=20cm

Tijdens deze test hing een geplooid Clasp gordijn op 20cm van de wandZie verder toelichting onderaan.

Plooigordijn
Plooigordijn
Plooigordijn
Toepassing plooigordijn, centraal

Tijdens deze test hing een geplooid Clasp gordijn in het midden van de testruimteZie verder toelichting onderaan.

Plooigordijn centraal
Plooigordijn centraal
Plooigordijn centraal

Snowsound-Fiber is uitvoerig getest conform de voorwaarden van en norm van UNI EN ISO 354. In de grafieken hierboven (links uitgedrukt in alpha waarde en rechts uitgedrukt in m2) ziet u horizontaal de frekwentie weergegeven en vertikaal de equivalent voor geluidsabsorbtie weergegeven ∂ en m2. De waarde uit de grafiek dient als volgt te worden geïnterpreteerd: in de eerste rechter grafiek ziet u dat de rode lijn bij 1000 HZ op 10 staat. Hiermee wordt bedoeld dat het product Clasp in deze toepassing bij een frekwentie van 1000 Hz overeenkomt met 10 m2 van een materiaal met 100% absorberend vermogen. In onze calculatie tool kunnen wij calculeren hoeveel m2 absorberend materiaal er nodig is om in een specifieke ruimte de nagalmtijd te reduceren tot een bepaald niveau. Aan de hand van deze uitkomst kunnen wij vervolgens bepalen hoeveel Snowsound-Fiber producten er nodig zijn om het gewenste resultaat te realiseren.

Kom alles te weten over Clasp Divider

Downloads

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.