Akoestisch advies op maat

Het oplossen van akoestische problemen vereist kennis en inzicht. Bij ons kunt u terecht voor een deskundig en vrijblijvend advies. Dankzij de gepatenteerde Snowsound® technologie hebben wij voor heel veel akoestische problemen de juiste oplossing. Veel vormen, veel kleuren en een groot aantal montagemogelijkheden. Onderstaand overzicht toont u in vogelvlucht de Snowsound® collectie.

In

Pli

Tra

Akoestisch comfort

Voordat we een advies kunnen uitbrengen is het van belang om eerst goed uw klachten in kaart te brengen in combinatie met de ruimte en het gebruik ervan. Vervolgens kunnen we bepalen hoe en waar we aanpassen moeten doen om de ruimte akoestiek te verbetren. Dankzij de Snowsound® technologie is het aanbrengen van akoestische correcties vervolgens snel en eenvoudig te realiseren.

weer een lach op uw gezicht dankzij snowsound...

De voordelen van Snowsound

De Snowsound® technologie en producten zijn beschermd door verschillende patenten en zijn het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling hetgeen nog steeds voortduurd. De materiaal- en productvoordelen zijn talrijk. Hieronder de belangrijkste:

100% absorptie

Door het frameloze ontwerp hebben de panelen een volledig absorberend oppervlak aan beide zijden. Het gehele paneel is volledig beschikbaar om akoestische correcties te bewerkstelligen.

Lees verder...

Brandwerend

Het paneel bestaat maar uit één materiaal; zowel de bekleding als de geluidabsorberende vulling zijn op brandbaarheid getest en hebben de Italiaanse klasse 1 en Europese Euroclass B-s2 d0 classificatie.

Lees verder...

Klimaatongevoelig

De panelen zijn getest op de invloed van extreme temperatuur schommelingen in een klimaatkamer. ISO 9142 temperatuur van-20ºC tot +70ºC en een luchtvochtigheid tot 90%.

Lees verder...

Licht, dun en sterk

De panelen zijn dankzij de geperste rand zeer sterk. Daarnaast zij ze erg handzaam doordat de panelen dun zijn en licht van gewicht; ongeveer 3,4 kg per m2.

Lees verder...
+(31) 030 220 1297

Meer weten?

Belt u ons gerust om uw akoestische probleem of vraag voor te leggen.

U bent van harte welkom in onze showroom maar belt u alstublieft vooraf wel even om een afspraak te maken.

Het is ook mogelijk om bij u langs te komen om met een aantal panelen een test uit te voeren zodat u de unieke Snowsound® absorptie met eigen oren kunt ervaren

Deskundig advies

Hoe wij te werk gaan:
Aan de hand van uw informatie over de situatie kunnen wij een berekening maken van het aantal panelen dat nodig zou zijn om het gewenste eindresultaat te bereiken. Wij beschiken hiervoor over een rekentool die speciaal ontwikkeld is voor onze Snowsound® producten.

Wat hebben wij hiervoor nodig:
  • een plattegrond of schets van de ruimte, waarop ook de hoogtemaat aangegeven is.
  • een opgave van waarvoor de ruimte gebruikt wordt zoals, kantoor, vergaderruimte, callcenter, klaslokaal, showroom of privé vertrek.
  • indien mogelijk enkele foto's van de ruimte zodat wij een indruk hebben van de indeling en omstandigheden.
  • voor de volledigheid maar niet in eerste instantie noodzakelijk is informatie omtrent de gebruikte materialen voor wanden, vloeren, plafonds en meubilair.

Deze informatie is voor ons voldoende voor een eerste voorstel. Op deze manier kunt u op een simpele en snelle manier een indicatie krijgen van de investering waar u over praat. Vervolgens kunnen we ter plekke bij u de invulling tot in details bespreken.

Het doel van Akoestiekexpert is om u concreet te helpen bij het bereiken van een oplossing voor de akoestische problemen in uw specifieke situatie. 

Nagalmtijd meting

Wilt u exact in kaart gebracht hebben wat de nagalmtijd is in een bepaalde ruimte dan kunnen wij hiervoor een meting laten verrichten door een gespecialiseerd buro. In de meeste gevallen kunnen we echter volstaan met inventarisatie van de klachten ter plaatse. Daarbij is het ook mogelijk om tests uit te voeren met een aantal akoestische panelen. Hierbij kunnen we een "voor" en "na" situatie nabootsen waarbij de akoestische werking hoorbaar wordt aangetoond.

Frequentie (Hz) 125 250 500 1250 2000 4000
Absorbtie (%)
UNI EN ISO 10534-2
 10  26  55   94   89   70

Absorbtie αs
UNI EN ISO 354

0,16  0,6 1,08 1,18 1,21  1,2

De bovenstaande tabel laat het absorbtievermogen van Snowsound® zien in procenten en in getal (alfa: geluidsabsorbtiecoëfficient) zien bij verschillende frequenties. De eerste gemeten met de buis van Kundt en de tweede in de nagalmkamer.

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!