Flap

Akoestische panelen

Flap akoestisch paneel met elegantie

Greenguard GoldHet idee van de ontwerpers Alberto en Francesco Meda was het creëren van een akoestisch wandpaneel dat niet verstopt of bedekt hoefde te worden. Flap combineert de voordelen van tweezijdig akoestische panelen, licht van gewicht en de unieke Snowsound technologie. Het paneel is opgebouwd uit polyestervezels en heeft verschillende dichtheden. Dit zorgt voor een optimale, selectieve geluidsabsorptie binnen een groot frequentiebereik. Resultaat: hogere productiviteit op de werkvloer en fors minder omgevingsruis in omgevingen waar mensen elkaar ontmoeten. Flap is meer dan een akoestisch paneel; het is een esthetisch hoogstaand designobject waarmee eindeloos gecombineerd kan worden.
Flap heeft het Greenguard certificaat verkregen omdat het voldoet aan de strenge eisen voor chemische uitstoot.

Flexibel en decoratief

Flap en Maxi Flap

Flap en Maxi Flap

De Flap panelen zijn verkrijgbaar in twee afmetingen. Het grondvlak is respectivelijk 47,5 x 59 cm. en 65 x 80 cm. De steunen hebben een afstand van 10 of 23 cm. van de muur tot achterkant paneel.

Flap roteerbaar

Roteerbaar

De akoestische Flap panelen zijn 360º roteerbaar om de as van de montagesteun. Door de bevestigingsring aan de achterzijde van het paneel strak of losser aan te draaien zal het roteren zwaarder of lichter gaan.

Flap kantelbaar

Kantelbaar

Naast roteren kunt u de panelen op de montagesteun ook kantelen. Ook deze instelling is 'traploos'. Door het roteren en kantelen kunt u de panelen in iedere gewenste positie plaatsen.

Flap eenvoudige montage

Eenvoudige montage

Bij ieder paneel wordt een kartonnen mal meegeleverd met kleefstrips. U kunt de mallen in een patroon naar keuze op de muur bevestigen en daarna eenvoudig de panelen op de juiste positie monteren.

Ongeëvenaarde technologie en veelzijdigheid

Het gepatenteerde Snowsound® systeem staat garant voor een hoge geluidsabsorptie, in het bijzonder voor de spraakfrequenties. Het feit dat de panelen naadloos zijn en geen frame hebben zorgt ervoor dat het oppervlak volledig geluidsabsorberend is aan beide zijden.

StempelFlap akoestische panelen zijn zeer decoratief en worden toegepast in ruimtes waar hoge esthetische eisen worden gesteld aan akoestische oplossingen. Naast voor hotellobbies, showrooms en kantooromgevingen is Flap ook uitermate geschikt om in een thuisomgeving de akoestiek verbeteren. De uitzonderlijk hoge geluidsdempende werking is uitvoerig getest en bewezen in het laboratorium voor akoestiek verbonden aan de universiteit van Ferrara in Italië. Testresultaten zijn op aanvraag beschikbaar.

Het Flap systeem is zeer flexibel en biedt voor veel situaties een passende oplossing. Bekijk de vele uitvoeringen en bevestigingsmogelijkheden, of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Benieuwd naar de prestaties? U bent van harte welkom in de showroom, maar wij komen ook graag bij u langs om uw situatie te beoordelen en een passend advies uit te brengen. Met enkele akoestische panelen kunnen we op lokatie ook een test uitvoeren zodat u met eigen oren kunt ervaren waarom wij zo enthousiast zijn over de producten van Snowsound®.

  • Flexibele montagemogelijkheden
  • Zeer hoog absorptievermogen
  • Kleurechte Trevira CS bekleding
  • Multifunctioneel toepasbaar
  • Paneeldikte slechts 35mm
  • Licht van gewicht
  • Hoogwaardig materiaal
  • 100% gif en allergie vrij
  • Brandwerend
  • Volledig recyclebaar

Flap Lux

U kunt bij Flap een LED armatuur achter een paneel plaatsen.

Flap Lux
Flap Lux tekening
Flap Lux muur
Flap Lux muur

Meer dan uitstekende testresultaten

De Snowsound® akoestische panelen zijn op 2 manieren getest op de absorbtiewaarde:
buis van Kundt - de resultaten hiervan zijn hiernaast weergegeven in de grafiek met waarden van maximaal 100%.
galmkamer - de resultaten hiervan worden weergeven in een getal genaamd de absorbtiecoëfficient.
Een uitgebreide uitleg hierover treft u aan op de pagina prestaties.
Frequentie (Hz) 125 250 500 1250 2000 4000
Absorbtie (%)
UNI EN ISO 10534-2
 10  26  55   94   89   70

Absorbtie αs
UNI EN ISO 354

0,16  0,6 1,08 1,18 1,21  1,2

De bovenstaande tabel laat het absorbtievermogen van Snowsound® zien in procenten en in getal (alfa: geluidsabsorbtiecoëfficient) zien bij verschillende frequenties. De eerste gemeten met de buis van Kundt en de tweede in de nagalmkamer.

Diagram absorptievermogen

Kom alles te weten over Flap akoestische panelen

Downloads

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!