Flat

Akoestisch lijnenspel

Flat akoestisch paneel met elegantie

Greenguard GoldDe ontwerpers Alberto en Francesco Meda hadden met Flap al een zeer succesvol akoestisch paneel binnen de Snowsound® collectie. Ook bij de variant hierop genaamd Flat was het uitgangspunt het creëren van een akoestisch wandpaneel dat niet verstopt of bedekt hoefde te worden. Flat heeft in tegenstelling tot Flap een vlakke voorzijde en combineert de voordelen van tweezijdig akoestische panelen, licht van gewicht en de unieke Snowsound® technologie. Het paneel is opgebouwd uit polyestervezels en heeft verschillende dichtheden. Dit zorgt voor een optimale, selectieve geluidsabsorptie binnen een groot frequentiebereik. Resultaat: hogere productiviteit op de werkvloer en fors minder omgevingsruis in omgevingen waar mensen elkaar ontmoeten. Flat is meer dan een akoestisch paneel; het is een esthetisch hoogstaand designobject waarmee eindeloos gecombineerd kan worden.
Flat heeft het Greenguard certificaat verkregen omdat het voldoet aan de strenge eisen voor chemische uitstoot.

Flexibel en decoratief

Flat Totem

Flat Totem

De Flat panelen zijn verkrijgbaar in twee afmetingen. Het grondvlak is respectivelijk 38 x 73 cm. en 76 x 75 cm.  Naast de wanduitvoering is er ook vrijstaande variant met 12 panelen. Da afmetingen hiervan zijn: 38 x117 x 179 cm.

Flat roteerbaar

Roteerbaar

De akoestische Flat panelen zijn 360º roteerbaar om de as van de montagesteun. Door de bevestigingsring aan de achterzijde van het paneel strak of losser aan te draaien zal het roteren zwaarder of lichter gaan.

Flat kantelbaar

Kantelbaar

Naast roteren kunt u de panelen op de 10 cm. diepe montagesteun ook kantelen. Ook deze instelling is 'traploos'. Door het roteren en kantelen kunt u de panelen in iedere gewenste positie plaatsen.

Ongeëvenaarde technologie en veelzijdigheid

Het gepatenteerde Snowsound® systeem staat garant voor een hoge geluidsabsorptie, in het bijzonder voor de spraakfrequenties. Het feit dat de panelen naadloos zijn en geen frame hebben zorgt ervoor dat het oppervlak volledig geluidsabsorberend is aan beide zijden.

Flat akoestische panelen zijn zeer decoratief en worden toegepast in ruimtes waar hoge esthetische eisen worden gesteld aan akoestische oplossingen. Naast voor hotellobbies, showrooms en kantooromgevingen is Flat ook uitermate geschikt om in een thuisomgeving de akoestiek verbeteren. De uitzonderlijk hoge geluidsdempende werking is uitvoerig getest en bewezen in het laboratorium voor akoestiek verbonden aan de universiteit van Ferrara in Italië. Testresultaten zijn op aanvraag beschikbaar.

Het Flat systeem is zeer flexibel en biedt voor veel situaties een passende oplossing. Bekijk de vele uitvoeringen en bevestigingsmogelijkheden, of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Benieuwd naar de prestaties? U bent van harte welkom in de showroom, maar wij komen ook graag bij u langs om uw situatie te beoordelen en een passend advies uit te brengen. Met enkele akoestische panelen kunnen we op lokatie ook een test uitvoeren zodat u met eigen oren kunt ervaren waarom wij zo enthousiast zijn over de producten van Snowsound®.

  • Flexibele montagemogelijkheden
  • Zeer hoog absorptievermogen
  • Kleurechte Trevira CS bekleding
  • Multifunctioneel toepasbaar
  • Paneeldikte slechts 35mm
  • Licht van gewicht
  • Hoogwaardig materiaal
  • 100% gif en allergie vrij
  • Brandwerend
  • Volledig recyclebaar

Meer dan uitstekende testresultaten

De Snowsound® akoestische panelen zijn op 2 manieren getest op de absorbtiewaarde:
buis van Kundt - de resultaten hiervan zijn hiernaast weergegeven in de grafiek met waarden van maximaal 100%.
galmkamer - de resultaten hiervan worden weergeven in een getal genaamd de absorbtiecoëfficient.
Een uitgebreide uitleg hierover treft u aan op de pagina prestaties.
Frequentie (Hz) 125 250 500 1250 2000 4000
Absorbtie (%)
UNI EN ISO 10534-2
 10  26  55   94   89   70

Absorbtie αs
UNI EN ISO 354

0,16  0,6 1,08 1,18 1,21  1,2

De bovenstaande tabel laat het absorbtievermogen van Snowsound® zien in procenten en in getal (alfa: geluidsabsorbtiecoëfficient) zien bij verschillende frequenties. De eerste gemeten met de buis van Kundt en de tweede in de nagalmkamer.

Diagram absorptievermogen

Uitvoeringen

Flat is leverbaar in 1 kleur; Wit 0012.
In tegenstelling tot de andere Snowosund® panelen heeft Flat een witte kopse zijkant tevens verschilt de witte kleur van 001 wit.

White 0012
Wit 0012

Compositie basis

De Flat panelen zijn gemonteerd op een muursteun met een afstand van 10 cm. Met behulp van meegeleverde kartonnen mallen kan de compositie op de wand worden uitgezet.

Compositie geroteerd

Het uitgangspunt van de basis compositie is dat meerdere Flat panelen altijd een vierkant of rechthoek vormen. Eenmaal gemonteerd kunnen de panelen worden geroteerd.

Compositie geroteerd

Kom alles te weten over Flat akoestische panelen

Downloads

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.