Milieu en veiligheid

Bij de ontwikkeling van de Snowsound® technologie is nadrukkelijk rekening gehouden met het milieu en de veiligheid van mens en omgeving.
Wij zijn dan ook zeer verheugd dat aan de Snowsound® geluidabsorberende panelen de prestigeuse Greenguard Gold Certification is toegekend.

                              

Eco-vriendelijk

Tijdens het ontwerp van de panelen was een van de uitgangspunten het ontwikkelen van een paneel dat volledig recyclebaar is en bovendien vervaardigd is uit gerecycled materiaal. Hierdoor zijn de panelen volledig vervaardigd van polyester en dus samengesteld uit maar één materiaal en daardoor 100% recyclebaar zonder noodzaak om de buitenzijde van het binnenwerk te hoeven scheiden.

Ook alle overige componenten zoals steunen zijn vervaardigd uit één materiaal en zijn derhalve eveneens 100% recyclebaar. Daarnaast hebben de panelen door het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen en productietechnieken een lange levensduur en zijn daardoor ook minder belastend voor het milieu.

Geen formaldehyde

De panelen zijn getest op de eventuele aanwezigheid van folmaldehyde conform de richtlijnen van de normering UNI EN 717-2. Formaldehyde is de laatste jaren regelmatig in het nieuws geweest vanwege de veronderstelde kankerverwekkende eigenschappen.

Keurmerk

De Snowsound® panelen die de mogelijkheid bieden om aan het plafond te worden gehangen dragen allemaal het CE keurmerk conform de specificaties van de normering EN 13964 voor het gebruik als verlaagd plafond. Een en ander voor verkoop binnen de Europese Unie conform artikel EU 305/2011.

De testen en technische specificaties die hebben geleid tot het verkrijgen van dit CE keurmerk garanderen dat de desbetreffende producten voldoen aan de gestelde kwaliteits- en veligheidseisen.

Brandveiligheid

Snowsound® panelen zijn samengesteld uit slechts één materiaal en voldoen volledig, zowel de bekleding aan de buitenzijde als het geluidsabsorberende binnenwerk, aan de Italiaanse Class 1 en Euroclass B-s2 d0 normeringen voor brandveiligheid.

De testen zijn uitgevoerd met volledige panelen conform de wettelijke voorschriften. Gezien de aard van de Snowsound® producten is het niet mogelijk gebleken noch wenselijk geacht om buitenzijde en binnenwerk afzonderlijk aan de testen te onderwerpen.

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!