Atelier Mendini

De broers Alessandro en Francesco Mendini zijn de vaandeldragers van Atelier Mendini een ontwerpburo met een geweldige staat van dienst. Het buro bestaat al sinds 1989 en heeft in al die jaren een aanzienlijk oeuvre opgebouwd, zowel op het gebied van architectuur als van product ontwerp.

Alessandro Mendini (Milaan 16 augustus 1932) is naast architect en ontwerper ook auteur. Hij is een tijdlang redacteur geweest van enkele vaktijdschriften, waarin hij zijn ideeën over architectuur en kunst weergeeft. In ons land is Alessandro Mendini vooral bekend van zijn ontwerp van het Groninger Museum en het interieur van een Koploper-treinstel. Hij ontwierp gebruiksvoorwerpen voor Alessi en Venini.

Atelier Mendini

“Don’t ask me what this is, because I don’t know”

Dat waren de woorden die Alessandro Mendini met een grote glimlach op zijn gezicht sprak tegen een journalist die tijdens de presentatie van dit “misterieuze” object op de Salone del Mobili te Milaan vroeg om een toelichting.

Diesis
We stonden op de stand van Caimi voor een manshoge kolom met een groot gedrappeerd rood gordijn. We probeerden erachter te komen wat de bedoeling ervan was. Op dat moment verscheen Mendini achter ons en fluisterde op een ondeugende en licht ironische toon “ze hebben me gevraagd een jurk te maken...” Mendini liet ons een schets zien waarop twee ontwerpen stonden voor akoestische objecten met de namen Diesis en Bemolle (Italiaans voor de muziek symbolen Mol en Kruis) met gebruikmaking van de nieuwe technologie Snowsound-Fiber. De ontwerpen zijn zo origineel en nieuw dat je bij het zien ervan aan alles denkt behalve aan een conventioneel akoestisch paneel. Mendini legt ons verder uit dat de nieuwe baanbrekende technologie in combinatie met het ontwerp garant staat voor een maximale geluidsabsorbtie; “iedere vouw en elke kromming zijn zorgvoldig ontworpen voor maximale absorbtie, niets is aan het toeval overgelaten tot in het kleinste detail”. Diesis en Bemolle zijn vervaardigd van een soepele polyester stof welke is versterkt met zilver ionen. Dit is tevens het wonder en de magie van deze objecten waarbij het geheim ligt bij de interactie tussen ontwerp en de akoestische vezels met als doel het absorberen van geluid en beperken van de hinderlijke nagalm.
Groninger museum

Groninger Museum

De door Alessandro Mendini ontworpen trap in de entreehal van het Groninger museum is wereldberoemd.

Proust Fauteuil

Proust Fauteuil (1978)

Eerste ontwerp van Mendini uit de "redesigns" collectie. Herinterpretatie van klassiekers uit het verleden.

Magico Mendini

Magico Mendini

In 2010 laten de Mendini's in de expositie "Magico Mendini" hun visie op de toekomst zien.

Uw akoestiek verbeteren met prachtig design?

De Snowsound technologie helpt u de productiviteit op de werkvloer te verhogen door een aangename akoestische ambiance te realiseren.

Ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over de Snowsound producten en laat u overtuigen tijdens een presentatie op uw locatie.

Ontdek alles over Diesis

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.