Gio Ponti

Giovanni Ponti, liefkozend Gio genoemd (Milaan 1891-1979) wordt algemeen gezien als een van de meesters van de Italiaanse architectuur en vormgeving. Naast architect was Ponti schrijver en grondlegger van diverse magazines waaronder het design tijdschrift “Domus”. In 1954 is Gio Ponti onderscheiden met de prestigieuse “Compasso d’Oro” award. Hij heeft honderden objecten ontworpen en zijn architectonische hoogstandjes zijn over de gehele wereld te bewonderen. Een van Gio’s meesterwerken is de Pirelli toren in Milaan.

Pirelli Toren
De Pirelli toren in Milaan is op architectuur gebied Giovanni Ponti’s masterpiece. De 32 verdiepingen tellende toren is 127 meter hoog en was de eerste serieuze wolkenkrabber van Milaan. In de volksmond wordt de toren ook wel “Pirellone” genoemd hetgeen ”Grote Pirelli” betekend. De bouw starte in 1956 en kwam gereed in 1960. Op 4 april 1960 werd het gebouw als hoofdkantoor door de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli in gebruik genomen. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als bestuursgebouw voor de regio Lombardije.Op 18 april 2002 vloog er een sportvliegtuig tegen de gevel van de toren. Hierbij vielen drie doden en zestig gewonden. Oorspronkelijk dacht men dat het om een aanslag ging maar het bleek om een ongeluk te gaan.Superleggera

Gio Ponti beschouwde zijn ontwerp van de Superleggera stoel voor Cassina als een van zijn drie meesterwerken. De andere twee zijn de Pirelli toren en de kathedraal van Taranto. De Superleggera is in 1957 voortgekomen uit de Leggera stoel uit 1952.


Het ontwerp is inmiddels meer dan 60 jaar oud en nog steeds tijdloos. De stoel weegt slechts 1,7 kg en kan met een vinger worden opgetild.

Uw akoestiek verbeteren met prachtig design?

De Snowsound technologie helpt u de productiviteit op de werkvloer te verhogen door een aangename akoestische ambiance te realiseren.

Ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over de Snowsound producten en laat u overtuigen tijdens een presentatie op uw locatie.

Ontdek alles over Snowsound Art

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!