King & Miranda design

King & Miranda design is een ontwerpbureau, opgericht in 1975 in Milaan door de Britse ontwerper Perry A. King (geb. 1938) en de Spaanse ontwerper Santiago Miranda (geb. 1947).

Perry King
Perry King studeerde in Groot-Brittannië voor industrieel ontwerper en verhuisde in 1964 naar Italië. King had sinds 1956 voor Olivetti gewerkt en trad er als consultant in dienst. Hij werkte daar aan een brede reeks producten waaronder de Valentine-typemachine (1969) samen met Ettore Sottsass en de Sistema 45. Later, als Design Coordinator voor Corporate Image, ontwierp hij samen met Santiago Miranda - met wie hij in 1976 King Miranda Associati opzette - onder andere dot matrix fonts, boeken en posters. King ontwierp in de jaren '70 ook een Corporate Identity voor C. Castelli, dictafoons voor Süd-Atlas Werke en elektrische apparatuur voor Praxis.

Santiago Miranda
Santiago Miranda (is negen jaar jonger dan King) studeerde aan de Escuela de Artes Aplicadas y Oficios Artisticos in zijn woonplaats Sevilla. In 1971 verhuisde Santiago naar Milaan, waar hij in 1976 samen met Perry King Miranda Associati oprichtte. In de jaren daarvoor werkte hij als ontwerper, bedacht hij 'Air Mail Transatlantic Pictures', verhalen en beelden voor een interactief park voor eenzame mensen, en werkte hij als consultant voor Olivetti.
King & Miranda

Samenwerking met Caimi

Bow

De driedimensionale Bow geluidsabsorberende elementen zijn geinspireerd op de romp en boeg vormen van boten. Met de twee vormen kunnen eindeloos veel combinaties worden gemaakt; Bow is modulair en schaalbaar. Dankzij de Snowsound® technologie zijn de absorberende kwaliteiten van het hoogste niveau. Snowsound® heeft het Greenguard certificaat verkregen omdat het voldoet aan de strenge eisen voor chemische uitstoot met als grote voordeel dat het geen vervuiling inbrengt in de ruimte waarin het wordt toegepast.

Composities bow
Composities Bow

Recente onderscheidingen

Het succesvolle ontwerpkantoor King - Miranda begon in 1975 in Milaan en richtte zich op grafisch ontwerp, meubels en verlichting voor onder andere Marcatré, Disform, Flos en Arteluce en computers en toetsenborden voor Olivetti. Verder ontwierpen zij gereedschap voor Black & Decker, glas voor Murano en het verlichtingssysteem Lucerno (1991) voor de openbare gebieden op Expo '92 in Sevilla.

Good Design Award
Good Design Award foto


Good Design Award
2016

ADI Award
ADI Foto


ADI
2014

IF Product Design Award
IF Product Design Award foto


IF Product Design Award
2011

Red Dot Design Award
Red Dot Design Award foto


Red Dot Design Award
2009King & Miranda Design

Uw akoestiek verbeteren met prachtig design?

De Snowsound technologie helpt u de productiviteit op de werkvloer te verhogen door een aangename akoestische ambiance te realiseren.

Ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over de Snowsound producten en laat u overtuigen tijdens een presentatie op uw locatie.

Ontdek alles over Bow

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.