Michele De Lucchi

Is geboren in 1951 in het Italiaanse Ferrara en studeerde architectuur aan de universiteit van Florence. Tijdens de periode van radicale en experimentele architectuur in de jaren 80 was De Lucchi een prominent figuur in stromingen zoals Cavart, Alchymia en Memphis. De Lucchi heeft meubels ontworpen voor de meest vooraanstaande Italiaanse en Europese fabrikanten. Voor Olivetti was hij van 1992 tot 2002 Director of Design en ontwierp hij experimentele projecten voor onder andere Compaq computers, Philips, Siemens en Vitra.

Naast productontwerp heeft De Lucchi gebouwen ontworpen in Japan, Duitsland, Zwitserland en Italië voor Enel, Olivetti, Piaggio, Poste Italiane en Telecom Italia. Daarnaast ontwierp hij veel gebouwen voor musea zoals de Triennale te Milaan en het Neues Museum te Berlijn.

Michele de Lucchi

Snowsound® en Mitesco

Bij Caimi Brevetti stond De Lucchi aan de wieg van het Snowsound® project en ontwierp hij het eerste product met gebruikmaking van deze techniek. Over de samenwerking met Caimi en de ontwikkeling van Mitesco verteld Michele het volgende: "Ons beschavingsniveau komt op een steeds hoger niveau en we beoordelen onze omgeving niet langer alleen maar op vorm en kleur maar ook op subtielere elementen zoals sensorische elementen. Hiervan krijgt geluid wellicht de minste aandacht maar is zeker een van de belangrijkste, zeker wanneer men in ogenschouw neemt dat gehoorschade onherstelbaar is. Zowel in de wetenschap als industrie verwacht men dat dit onderwerp zal uitgroeien tot een maatschappelijk vraagstuk en dat akoestisch comfort onontbeerlijk zal zijn voor iedereen. Akoestiek is een zeer complex onderwerp dat eenvoudige oplossingen vraagt om problemen op te lossen. Het project dat met Caimi is ontwikkeld betreft een akoestisch paneel dat maar uit één materiaal bestaat: polyester, dat naast de excellente absorberende eigenschappen volledig recyclebaar is omdat het geen andere materialen bevat. Mitesco is licht, kleurrijk en betrekkelijk eenvoudig toepasbaar. Daarnaast kan het een omgeving een eigen karakter geven of er juist anoniem in opgaan.
Michele de Lucchi schets

Video

Michele De Lucchi vertelt in deze video over zijn ervaringen met de Snowsound® technologie en het ontstaan van Mitesco.

Michele de Lucchi video

Uw akoestiek verbeteren met prachtig design?

De Snowsound technologie helpt u de productiviteit op de werkvloer te verhogen door een aangename akoestische ambiance te realiseren.

Ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over de Snowsound producten en laat u overtuigen tijdens een presentatie op uw locatie.

Ontdek alles over Mitesco

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.