Paola Navone

Paola Navone werd geboren in Turijn, Italië. Ze groeide op in Turijn en ging studeren aan de Polytechnische school in de stad en studeerde af in 1973. Terwijl ze daar was studeerde ze architectuur en verhuisde daarna naar Milaan om haar leven als ontwerper te beginnen. Van 1970 - 1980 maakte ze haar weg omhoog door samen te werken met Alessandro Mendini, Ettore Sottsass Jr en Andrew Branzi in een groep genaamd Alchimia. Ze werkte met veel kunstenaars en ontwerpers om over verschillende stijlen te leren en verschillende technieken in haar werk te gebruiken.

Paola Navone heeft in veel creatieve industrieën gewerkt als architect, productontwerper, bedrijfsadviseur, interieurontwerper, winkel- en restaurantontwerper, organisator van tentoonstellingen en evenementen, docent en docent. Ze is een zelfverklaarde werkverslaafde met veel vaardigheden en passies. Haar klanten waren Driade, Swarovski, Abet Laminati, Casamilano, Alessi, Knoll International, Cappellini, Roche Bobois en Armani Casa, en Habitat.
Paola Navone
Navone heeft altijd een minachting gehad voor conventies, die ze ontwikkelde tijdens haar tijd bij de 'antidesign'-rebellen onder leiding van Mendini en Sottsass. 'Het was te gek wat we deden. Als een gek werken om het volkomen nutteloze te produceren', zegt ze. 'Maar het was een katalysator. Het leverde veel energie op en geleidelijk, veel later, is ons inventieve denken opgeslorpt door de industrie.'Paola Navone Snowpouf

Samenwerking met Caimi

Snowpouf, akoestische poef

Een Snowpouf is niet alleen een object om op te zitten maar ook een waardevolle bondgenoot tegen ongewenst geluid. Dit dankt dit bijzondere zitmeubel aan de bekleding met Snowsound Fiber een zeer speciale en gepatenteerde geluidsabsorberende stof.

Ontwerpster Paola Navone liet zich naar eigen zeggen inspireren door de ton vorm van een Chinese trommel. Verder omschrift ze Snowfouf als volgt; "De Snowpouf is een stoel met een vrolijk soort popart-spirit maar ook met een verrassend vermogen om geluiden te dempen".

International Design Award

In 1983 won ze de Osaka International Design Award voor Abet Laminati, die zeer prestigieus was. Ze moest maar één ontwerp inzenden, maar in plaats daarvan vulde ze 50 in omdat ze er niet één kon kiezen. Dit toont echt haar arbeidsethos en passie voor haar vak. In haar latere werken heeft ze samengewerkt met Crate & Barrel en AnthropologiePaola Navone IDAPaola Navone

Uw akoestiek verbeteren met prachtig design?

De Snowsound technologie helpt u de productiviteit op de werkvloer te verhogen door een aangename akoestische ambiance te realiseren.

Ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over de Snowsound producten en laat u overtuigen tijdens een presentatie op uw locatie.

Ontdek alles over Snowpouf

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.