Snowsound Fiber

SNOWSOUND® - FIBER

De gepatenteerde Snowsound-Fiber technology is gebaseerd op een weefsel van zachte polyester vezels die brandvertragend en antibacterieel zijn dankzij aan de vezel toegevoegde zilver ionen. De interactie tussen het speciale akoestische weefsel en het ontwerp van de frames van de producten zorgt ervoor dat het doek op een bepaalde wijze is gedrappeerd en zodoende speciale geluidsreducerende eigenschappen krijgt. De Snowsound-Fiber producten zorgen voor een aanzienlijke afname van de naglamtijd en dragen daartoe bij in de toename van productiviteit in de ruimten waar ze worden toegepast.

Snowfiber

AKOESTISCHE EIGENSCHAPPEN 

Snowsound-Fiber is uitvoerig getest conform de voorwaarden van en norm van UNI EN ISO 354. Hieronder treft u van ieder product de resultaten aan weergeven in een grafiek. In de grafiek ziet u horizontaal de frekwentie weergegeven en vertikaal de equivalent voor geluidsabsorbtie weergegeven in m2. De waarde uit de grafiek dient als volgt te worden geïnterpreteerd: in de grafiek van Diesis ziet u dat de rode lijn bij 1000 HZ op 2,4 staat. Hiermee wordt bedoeld dat het product Diesis bij een frekwentie van 1000 Hz overeenkomt met 2,4 m2 van een materiaal met 100% absorberend vermogen. In onze calculatie tool kunnen wij calculeren hoeveel m2 absorberend materiaal er nodig is om in een specifieke ruimte de nagalmtijd te reduceren tot een bepaald niveau. Aan de hand van deze uitkomst kunnen wij vervolgens bepalen hoeveel Snowsound-Fiber producten er nodig zijn om het gewenste resultaat te realiseren.

GREENGUARD GOLD CERTIFICATION

Snowsound-Fiber producten zijn in het bezit van de Greenguard Gold certification, hetgeen aangeeft dat het producten betreft met een zeer geringe negatieve invloed op de luchtkwaliteit in de omgeving waarin ze zijn toegepast. Producten die het Greenguard certification label dragen zijn onafhankelijk gestest en gecertificeerd volgens de strenge richtlijnen van UL Environment die gelden als de stringenste wereldwijd. Om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de luchtvervuiling in leef- en kantoorruimten dienen, architecten, ontwerpers, voorschrijvers en gebouw eigenaren materialen en producten te kiezen met zo min mogelijk vervuilende aspecten. Een goed hulpmiddel hiertoe is het kiezen voor producten met een Greenguard certificaat omdat dat betekend dat deze producten zijn gescreend op meer dan 10.000 chemicalien en geen chemische vervuiling uitgeven. Greenguard Gold gecertificeerde producten voldoen aan strengere certificatie criteria voor kwetsbare individuen, zoala kindren en ouderen, en zijn uitermate geschikt voor toepassing in onderwijs en gezondheid projecten. Greenguard gecertificeerde producten dragen ook bij tot in hogere beoordeling in het kwaliteits beoordelings systeem volgens LEED, Leadership in energy and environmental design.

Greenguard

GEEN FORMALDEHYDE

Snowsound-Fiber bevat geen aantoonbare formaldehyde sporen, conform de daartoe geeigende test volgens de UNI EN 717-2 normering.

Formaldehyde

ECO-FRIENDLY

De Snowsounf-Fiber producten zijn ontworpen met de achterliggende gedachte om te komen tot producten die volledig, eenvoudig en snel recyclebaar zijn aan het eind van een doelmatige levensduur. Om deze reden is Snowsound-Fiber volle3dig vervaardigd van 100% recyclebaar polyester, inclusief het gebruikte klittenband en stiksel. Alle overige componenten zijn eveneens voor 100% recyclebaar. Dankzij de superieure kwaliteit van de gebruikte materialen en de vakkundige productie hebben de Snowsound-Fiber producten een langere levensduur met als positieve bijkomstige consekwentie minder materiaal- en energiegebruik.

CE keurmerk

Snowsound-Fiber producten bevatten, wanneer gehangen aan het plafond, het CE merk conform de specificaties van de normering EN 13964 voor het gebruik als verlaagd plafond. Deze richtlijnen zijn van toepassing voor de verkoop in de Europese Gemeenschap conform artikel (EU) no. 305/2011. De testen en technische specificaties die hebben geleid tot het verkrijgen van het CE certificaat garanderen dat het product voldoet aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften. De bijgesloten technische specificaties en toepassings voorschrift stelt de gebruiker in staat om te kiezen voor de technisch best mogelijke oplossing afhankelijk van de instalatie behoeften en voorzieningen.

BRAND

Snowsound-Fiber is getest volgens de Italiaanse Class 1 en Euroclass B-s2, d0 classificatie voor de reactie bij blootstelling aan open vuur.

Brand

HYGIENE & GEZONDHEID

Dankzij de toevoeging van zilver ionen aan de Trevira vezel is Snowsound-Fiber in staat om de groei van bacterien op de vezels tegen te gaan. Deze capaciteit is blijvend en neemt ook niet af na het wassen van het weefsel. Het zorgt er eveneens preventief voor dat het doek onaangename geuren opneemt. Uiteraard is het antibacteriele karakter beperkt tot het oppervalk van het weefsel.

ONDERHOUD

Snowsound-Fiber is in de  wasmachine wasbaar tot 60°C en kan worden gestreken op lage temperatuur (max 110°). De brandwerendheid en anti-bacteriële eigenschappen worden hier niet door aangetast.

Onderhoud

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.