Design met respect voor het milieu

Het gebruik van gemakkelijk recyclebare of gerecyclede grondstoffen is altijd onze prioriteit geweest.

Gemakkelijk recyclebare objecten van één materiaal

De artikelen van onze productie zijn voornamelijk uit één materiaal vervaardigd of in ieder geval gemakkelijk uit elkaar te halen in onderdelen uit één materiaal om gescheiden recycling van de afzonderlijke onderdelen mogelijk te maken.

Nieuwe technologieën met respect voor het milieu

De constante zoektocht naar nieuwe materialen en het experimenteren met nieuwe productietechnologieën stelt ons in staat om steeds milieuvriendelijkere processen te gebruiken.

Verleng de levensduur van het product om minder te verbruiken

De hoge kwaliteit van de gebruikte materialen, samen met de duurzaamheid van de afwerkingen, verlengen de levensduur van het product. In ons ontwerp- en engineeringproces wordt voortdurend aandacht besteed aan de studie van de rationalisatie van de productiefase, ook met het oog op het verminderen of elimineren van restjes en overschotten.

Ecologie in verpakkingen

We besteden bijzondere aandacht aan de recycleerbaarheid van de verpakkingen en aan hun kwaliteit. Waar mogelijk gebruiken we EPAL-pallets die voldoen aan de FICHE UIC 435-2 en 4-voorschriften, speciaal ontworpen voor hergebruik, waardoor de verlenging van de levensduur van de verpakking en de afname van de productie van afval en karton met het RESY-merk wordt gegarandeerd.

CONAI, terugwinning van verpakkingsmaterialen

Het bedrijf is geregistreerd bij CONAI (National Packaging Consortium), lidnummer 11059936, een organisatie met als doel het nastreven van de doelstellingen van terugwinning en recycling van verpakkingsmaterialen zoals vereist door de Europese wetgeving en geïmplementeerd in Italië door middel van wetsdecreet 22/1997.

Ecologie in communicatie

Door de uitbreiding van de website www.caimi.com is de behoefte aan bedrukt papier sterk verminderd: bovendien zijn onze catalogi jarenlang gedrukt op FSC-papier (Forest Stewardship Council), een merk dat producten identificeert die hout bevatten uit correct beheerde bossen in overeenstemming met strenge milieu-, sociale en ecologische normen.

RAEE, afgedankte elektrische en elektronische apparatuur

Het bedrijf is aangesloten bij het ECOLIGHT-consortium voor de verwijdering van elektrische componenten.

Vermindering van de C02-uitstoot: verminder volumes en werk op Km 0

De goederen die door ons bedrijf worden geproduceerd, worden verwerkt in de buurt van het hoofdkantoor, waardoor we het transport en dus het brandstofverbruik aanzienlijk kunnen verminderen. Zelfs de verpakking en eindverpakking zijn gericht op een maximale reductie van de totale afmetingen.

GREENGUARD (Gouden Certificering)

De producten van Snowsound Technology, Snowsound Fiber en Snowall-stoffen hebben de Greenguard Gold-certificering ontvangen, die hun lage emissie-eigenschappen en hun bijdrage aan de kwaliteit van het milieu valideert. Ze voldoen aan de strenge UL-certificeringsnormen voor Greenguard, die tot de strengste ter wereld behoren.

GBC Italië

Caimi is lid van GBC Italia (Green Building Council).

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!