A+B Dominoni Quaquaro

De ontwerpstudio A+B is opgericht door Annalisa Dominoni en Benedetto Quaquaro met als doel om onderzoek te doen naar technologische innovatie in design. Beide architecten zijn afgestudeerd in de filosofie en zijn gespecialiseerd in design voor de ruimtevaart en extreme omgevingen. Tal van experimenten en studies hiertoe hebben geleid tot nieuwe producten voor de mode, thuis en kantoor.

Het voortdurende onderzoek naar transversaliteit en de multidisciplinaire aanpak leidde ertoe dat ze op heel verschillende gebieden opereerden; voertuigontwerp voor de grote industrie, mode technologie, gelimiteerde collecties voor kunst en design galleries, ontwerpen voor de meubelindustrie.
Annalisa Dominoni

Benedetto Quaquaro


In 2015 ontwierpen Annalisa en Benedetto Leonardo, de nieuwe treinstellen voor de Milanese Metro. 

Metropolitano di Milano
 is een zeer belangrijk vervoersmiddel in de Lombardische hoofdstad. Het netwerk dateert uit 1964 bestaat uit 4 lijnen en omvat 101 kilometer spoor. Er zijn totaal 106 stations en een kleine duizend voertuigen die 1.15 miljoen reizigers vervoeren per dag.

Het ontwerp van A+B is onderscheiden met de Eccellence della Lombardia Award ADI Design Index 2016.

Space4InsprAction

A+B werkt permanent samen met de belangrijkste internationale ruimtevaart instituten.

Voor de school of design van Politecnico di Milano ontwikkelden ze een cursus voor ruimtevaart design; Space4InspirAction welke ondersteund wordt door de European Space Agency (ESA).

Voor het project Fashion In Orbit werkte Annalisa en Benedetto nauw samen met de Snowsound afdeling van Caimi Brevetti. Op zoek naar technische textiel weefsels voor de ruimtevaart kleding kwam het tweetal in aanraking met Snowsound Fiber. Geinspireerd door de techniek erachter kwam het zelfs tot enkele ontwerpen voor de Snowsound collectie: Clasp en Pinna.


Uw akoestiek verbeteren met prachtig design?

De Snowsound technologie helpt u de productiviteit op de werkvloer te verhogen door een aangename akoestische ambiance te realiseren.

Ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over de Snowsound producten en laat u overtuigen tijdens een presentatie op uw locatie.

Ontdek alles over Clasp

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!