Caimi wint voor de derde keer de Compasso d'Oro-prijs

KLIPPER HEEFT XXVII COMPASSO D'ORO GEWONNEN


Voor de derde keer in haar lange geschiedenis als bedrijf, heeft Caimi de ADI Compasso d'Oro Award gewonnen.
Het winnende project is Klipper, een geëvolueerd geluidsabsorberend systeem, ontworpen door Felicia Arvid.
Naast de Compasso d'Oro 2022 award, ontving Caimi ook een Eervolle vermelding voor Open Lab:
dit is het futuristische laboratoriumcomplex, gebouwd met respect voor het milieu, in het hart van het hoofdkantoor nabij Milaan.Ontdek meerHet akoestische wandpaneel Klipper is geboren uit Caimi's samenwerking met een jonge Deense ontwerpster, de 28-jarige Felicia Arvid. Men ontmoette elkaar op de SaloneSatellite in 2018, waar de synergetische vonk tussen de 25-jarige ontwerpster en de oprichter van het bedrijf, Renato Caimi, oversloeg. Renato heeft op 96-jarige leeftijd nog steeds de nieuwsgierigheid die hij had toen hij begon met het bedrijf in 1949.

"De vooruitgang die we samen hebben geboekt, is het meest sprekende bewijs dat passie voor goed design, als het echt is, geen grenzen kent en geen barrières kent, ongeacht leeftijd, cultuur of taal".

Frisse originele ideëen en jarenlange expertise versmelten met eenvoud en natuurlijkheid, waardoor een project ontstaat dat zich vertaalt in een serieproduct van buitengewone effectiviteit: dat is de onderliggende geest van Klipper.“Ik was meteen gegrepen door de grote neiging en bereidheid van het hele bedrijf om mijn creatieve visies en expressieve potentieel te vatten en eigen te maken. Het Klipper-project ontwikkelde zich heel natuurlijk, mede dankzij Caimi's sterke technologische achtergrond en productiecapaciteit”.
-Felicia Arvid-

Om te weten wat de Compasso d'Oro is, nodigen we u uit om op Wikipedia te lezen:

Wikipedia pagina Compasso d'OroDit is de 3e Compasso d'Oro in 14 jaar voor Caimi! Na het modulaire kastsysteem BIG van Marc Sadler en het akoestische wandpaneel FLAP van Alberto en Francesco Meda.

De video van het interview met Felica Arvid laat je de prachtige geschiedenis ontdekken van deze jonge ontwerpster die in 2018 werd ontdekt door de gebroeders Caimi op de Salone Satellite (tentoonstelling Salone del Mobile gewijd aan jonge ontwerpers). Ze boden haar daar een eerste samenwerking aan.De plussen van Snowsound

Prijswinnend
concept

Gepatenteerde
technologie

Excellente
testresultaten

Veel
uitvoeringen

Zeer breed
toepasbaar

Volledig
recyclebaar

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.