Open lab Caimi: een laboratorium voor de gemeenschap

Zeven futuristische laboratoria, specifiek gewijd aan innovatie in technologie, akoestiek, nieuwe materialen en geavanceerde prototyping. De Caimi Brevetti Open Labs zijn uniek in zijn soort, een op maat gemaakt project, geboren uit de ervaring van het bedrijf op het gebied van akoestiek en gratis ter beschikking gesteld aan universiteiten en onderzoeksinstellingen gericht op het psychofysische welzijn van de mens.

“OpenLabs is opgericht in Nova Milanese, op dezelfde plek waar Caimi Brevetti werd opgericht. We hadden het elders kunnen bouwen, maar we wilden dat het vanaf hier opnieuw zou beginnen, net op het moment dat de derde generatie Caimi het bedrijf binnenkomt”, aldus Lorenzo Caimi.“Als we wilden groeien, moesten we in deze laboratoria investeren. Al onze producten komen voort uit onderzoek en het Open Lab is de optelsom van dit alles”, vervolgt Lorenzo Caimi. “We hebben een sector uitgevonden die er niet was: de geluidsabsorberende sector met lichtere, minder zware en 'medische' materialen dan voorheen. We hebben Snowsound uitgevonden. Toen de technologie eenmaal was gemaakt, hebben we een aantal ontwerpers ingeschakeld om te kijken hoe zij dit product interpreteerden. Maar we stopten niet bij panelen. We probeerden iets subtielers te doen en kwamen bij stoffen”.

“Er was een wezenlijk leerstuk in de akoestiek: hoe meer materiaal ik gebruik, hoe efficiënter het is. We hebben echter begrepen dat hoe beter we worden, hoe minder materiaal we hoeven te gebruiken”, voegt zijn broer Franco Caimi toe.

Dit zijn de ideeën die Caimi Brevetti hebben overtuigd om het Open Lab te creëren. De kern van het project vormen de twee innovatieve akoestische kamers met een totaal gewicht van 270 ton en 270 ton die drijven op meerdere lagen speciaal zand met verschillende dichtheden.
Bovendien maken geavanceerde instrumenten en apparatuur een flexibel en meervoudig gebruik van ruimtes mogelijk om nieuwe ontwerpen, producten en materialen te ontwikkelen.


De twee akoestische kamers hebben tegengestelde eigenschappen. SuperNova Lab is een akoestisch (99,9%) en elektromagnetisch geïsoleerde ruimte (Tempest-Level-Shielding), opgebouwd uit 1301 geluidsabsorberende wiggen, uitgewerkt in 18 verschillende vormen. Een kamer waarin ook de vacuümconditie kan worden gecreëerd en die de functie heeft om de perceptuele vermogens van de mens in een gecontroleerde omgeving te onderzoeken.

Rev Lab daarentegen is een nagalmkamer gewijd aan de studie van geluidsabsorberende materialen die dankzij de asymmetrische muren de weerkaatsing van een grote kathedraal kunnen reproduceren. Een kamer die in staat is om 24 akoestische metingen tegelijkertijd uit te voeren, die in communicatie kan worden gebracht met het SuperNova Lab voor een analyse van het gedrag van de materialen.Verder maken andere kamers de Open Labs compleet: het Micromax Lab, voor de studie van de interne microstructuren van materialen, uitgerust met microscopen en specifieke apparatuur voor structurele, visuele en akoestische analyse en controle; het Habitat Lab, voor de analyse van het geluidsveld in de echte omgeving; het ondergrondse Hypogeum Lab voor de zwaarste stresstests op materialen; het Design Lab voor de ontwikkeling van modellen en prototypes; en het Hub Lab, de aansluit- en meldkamer die de stroom van informatie en data vanuit de verschillende laboratoria regelt.

Het bijzondere van het Caimi Brevetti-project is ook het sociale doelstelling.

"50% van de tijd die wordt besteed aan het gebruik van het Open Lab, wordt gratis ter beschikking gesteld aan universiteiten en onderzoekscentra", legt Franco Caimi uit. “Werken met de universiteit is een uitwisseling: ze vinden een unieke omgeving, die we hebben gecreëerd door het beste samen te stellen van wat we de afgelopen jaren hebben gezien. Ze zullen ons daarentegen iets brengen dat we nog steeds niet weten".

De Open Labs maken deel uit van het bredere reorganisatieproject van het bedrijf dat twee andere divisies omvat: interieurs voor inrichtingssystemen, aanvullingen en accessoires die op een veelzijdige manier zijn gericht zowel voor het kantoor, voor het contract als voor de woning; en Snowsound, volledig gewijd aan geluidsabsorptie en aan alle problemen van geluidsoverlast in omgevingen.

Met dit in gedachten werd ook een nieuwe look bedacht voor zakelijke communicatie met de nieuwe website, met meer informatie en gemakkelijkere navigatie, en het nieuwe bedrijfslogo.

Tekst door Gabriele Masi.

De plussen van Snowsound

Prijswinnend
concept

Gepatenteerde
technologie

Excellente
testresultaten

Veel
uitvoeringen

Zeer breed
toepasbaar

Volledig
recyclebaar

Snowsound nieuwsbrief

Hartelijk dank voor uw inschrijving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en ander nieuws romdom Snowsound? Meldt u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Akoestisch comfort voor Elke Ruimte, Elke Klank en Elk Budget

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Perfect Akoestisch comfort voor elke ruimte, zakelijk of privé

Meer weten over onze akoestische oplossingen, of een prijsopgave ontvangen? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.